Lelkierő Elvitelre

Fenntartható pszichológia a mindennapokra.

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra
Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.

Lehet, hogy megfordul ilyenkor a fejedben, hogy felkeress egy pszichológust, de aztán eltelik pár nap, és jobban leszel - kipihened magad, rendeződik egy ...

Önértékelés elbocsátás után
Önértékelés elbocsátás után

Leépítés, csoportos elbocsátás... még ha az eszeddel tudod is, hogy a gazdasági helyzet vagy egyéb rajtad kívül álló ok miatt küldtek el a cégtől, akkor is érezheted úgy, hogy a személyednek szól ez az elutasítás. Miért pont én? Mit tehettem volna másképp? Vajon tényleg annyira jó szakember voltam, amilyennek hittem magam? Hogyan interjúzzak magabiztosan ezek után egy következő állásra?

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok óhatatlanul is megjelenhetnek bennünk ...

5 tipp a multitasking ellensúlyozására
5 tipp a multitasking ellensúlyozására

Ha nagy cégnél, multinál, esetleg üzleti támogató központban dolgozol, akkor valószínűleg a mindennapjaid része a multitasking, és gyakran találhatod magad olyan helyzetben, amikor egyszerre több dolgot kell kézben és észben tartanod. Bármikor befuthat egy chatüzenet a főnöködtől, egy kollégádtól, és még ha nem is figyelsz oda, a felvillanó üzenet máris kinyit egy újabb oldalt a megoldandó feladatok között.

A multitasking szó szerint több feladattal ...

Mire jó az önismeret?
Mire jó az önismeret?

"De hát én ismerem magam, nincs szükségem ehhez könyvekre vagy tesztekre vagy pszichológusra!" - sok ember gondolkozik így. És valóban: vannak olyan időszakaszaink (hónapok, évek, évtizedek, kinél hogy), amikor egyértelmű számunkra, hogy kik vagyunk a világban, milyen szerepet töltünk be, és többé-kevésbé eredményesen állunk helyt az életünk fontos területein.

Aztán vannak azok az időszakok, amit valamilyen változás indít be, és számunkra eddig ...

Lelkierő Elvitelre

Friss topikok

Címkék

Leírás

Facebook oldaldoboz